Багшлахболовсонхүчин

Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль

ЧулуунбатЦэнд-Аюуш

дэд профессор , Доктор (Ph.D)

Хүнсний инженерчлэлийн салбар

Миний тухай

Албан тушаал

Дэд профессор   

Мэргэжил

Сүү боловсруулах үйлдвэрийн инженер технологич

Эрдмийн зэрэг, цол

Техникийн ухааны доктор (Ph.D)

Дэд профессор   

Судалгааны ажлын чиглэл

Исэг цагаан идээний биотехнологи, зохицуулах үйлчлэлтэй цагаан идээ, хүүхдийн сүүн тэжээл боловсруулах технологи

 БҮТЭЭЛ

 

Нэг сэдэвт бүтээл, монограф

3

Ном, сурах бичиг

3

Гарын авлага

10

Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл

63

Шинэ бүтээл, ашигтай загвар

7

Зохиогчийн эрх

3

Стандарт       

12

Технологийн заавар

10

Ур чадвар


Ажлын туршлага

ХУГАЦАА

БАЙГУУЛЛАГА, АЛБАН ТУШААЛ

2005-

ШУТИС, Үйлдвэрлэлийн Технологийн Сургуульд дэд профессор

1998-2004

ШУТИС, Хүнсний Инженер Биотехнологийн Сургуульд ахлах багш

1992-1997

ШУТИС, Хүнсний Технологийн Сургуульд багш

1990-1992

ШУТИС, Политехникийн Дээд Сургуульд эрдэм шинжилгээний ажилтан

1985-1989

“СҮҮ” ХК-д технологич

Боловсрол

ХУГАЦАА

ТӨГССӨН СУРГУУЛЬ

ЭЗЭМШСЭН МЭРГЭЖИЛ

БОЛОВСРОЛЫН ЗЭРЭГ

2011-2012

Конкук их сургууль, БНСУ

Исэг цагаан идээний биотехнологи

Докторын дараах сургалт

1994-1997

ОХУ, Дорнод Сибирийн Технологийн Их Сургууль

Сүү судлал, цагаан идээний технологи

Техникийн ухааны дэд доктор

1979-1985

ОХУ, Москвагийн Хэрэглээний Биотехнологийн Улсын  Их сургууль

Сүү боловсруулах үйлдвэрийн инженер технологич

Бакалавр

1969-1979

Хөвсгөл аймгийн Мөрөн хотын 10 жилийн 1-р дунд сургууль

 

Бүрэн дунд

Ур чадвар

Ажиллаж байсан төсөл

ХЭРЭГЖҮҮЛСЭН ХУГАЦАА

СЭДЭВ

ҮҮРЭГ

2015-2017

“Биобэлдмэл, биологийн идэвхт нэмэлтээр баяжуулсан зохицуулах үйлчлэлтэй цагаан идээний технологи боловсруулалт” Монгол- Солонгосын хамтарсан олон улсын төсөл

удирдагч

2014

“Багануур дүүргийн технологийн парк- Сүү боловсруулах үйлдвэрийн ТЭЗҮ” Улсын захиалгат төсөл

гүйцэтгэгч

2013-2014

“Хүн амын цагаан идээний бодит хэрэглээ” НҮБ, Хүн амын сангийн төсөл

гүйцэтгэгч

2011-2012

“Study of lactic acid bacteria from Mongolian traditional fermented milk and possibility on the development of fermented milk by using them” Солонгос “ISEF” сангийн олон улсын төсөл

гүйцэтгэгч

2008-2010

“Хоол боловсруулах эрхтний үйл ажиллагааг идэвхижүүлэх, нөхөн сэргээх зориулалттай био бүтээгдэхүүнийг пробиотик үйлчлэл бүхий бичил биетнийг ашиглан үйлдвэрлэх технологийн шийдэл, зохион бүтээлт” ШУТСангийн төсөл 

удирдагч

2007-2008

“Сүү цагаан идээний лаборатори-цех” төсөл 

удирдагч

2006

“Popularization of Mongolia’s Intellectual Resources- The Development of  New Lactic Acid Bacterium”, Монгол-Японы хамтарсан төсөл

гүйцэтгэгч

2004-2006

“Бодисын солилцоог дэмжих үйлчлэл бүхий цагаан идээний   технологи, хөрөнгөний  цэвэр өсгөврийн сан” ШУТСангийн төсөл 

гүйцэтгэгч

1990-1992

“Хүнсний реологи-шинэ техник технологи”ШУТСангийн төсөл 

гүйцэтгэгч

1989-1991

“Хүүхдийн сүүн тэжээл үйдвэрлэх технологи” гэрээт ажил

гүйцэтгэгч