Техникийн шинжлэх ухааны доктор (Sc.D), профессор, Монгол улсын Аж үйлдвэрийн гавъяат ажилтан. Хүнсний үйлдвэрийн технологи, биотехнологи, хүнсний бодлого, эрх зүйн чиглэлээр судалгааны ажил эрхэлдэг, хүнсний аж үйлдвэрийн удирдлага, сургалт, эрдэм шинжилгээний байгууллагад 40 жил ажилласан, нэг сэдэвт зохиол 14, ном сурах бичиг 16, эрдэм шинжилгээний илтгэл, өгүүлэл 130 гаруйг монгол, орос, англи, болгар, испани хэлээр нийтлүүлсэн, шинэ бүтээл, ашигтай загварын 21 патент эзэмшигч, шинжлэх ухаан, технологийн 8 төсөл удирдаж, үр дүнг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн.
Ажлын туршлага |
|
Боловсрол |
|
Ур чадвар |
|
Ажиллаж байсан төсөл |
1993 ОН “Монгол цагаан идээ“ШУТ-ийн төсөл, “Хүнстех“корпораци 1998 ОН “Бэлчээрийн малын гаралтай түүхий эдийн шинж чанар, боловсруулах оновчтой технологи”, ШУТ-ийн төсөл, “Хүнстех“корпораци 2000 ОН “Мах, сүү - зах зээлд” , ШУТ-ийн төсөл, “Хүнстех“корпораци 2004 ОН “Йоджуулсан давс, хүнсний зарим бүтээгдэхүүн дэх йодын агууламж, тогтворжилтын судалгаа”, Азийн хөгжлийн банк, ДЭМБ-ын “Ядуу эх, хүүхдийн хоол тэжээл“ төсөл, “Хүнстех“корпораци, ШУТ-ийн төсөл 2005 ОН“Хүнсний чанар, аюулгүй байдлыг хамгаалах арга зам”, ШУТ-ийн төсөл, “Хүнстех“корпораци, 2005, “Сүү үйлдвэрлэлийн явцад гарах алдаглыг багасгах замаар Монгол улсын сүүний үйлдвэрлэл, хангамжийг нэмэгдүүлэх” GCSP/MON/001/JPN төслийн суурь судалгаа, 2005.08.01- 2005.11.10, “Ингэний сүү” ШУТИС-ийн ХБТС, Швейцарийн хөгжлийн агенлагийн хамтарсан төсөл, 2005.9.10-2006.3.10 2006 ОН “Бодисын солилцоог дэмжих үйлчлэл бүхий цагаан идээ, цэвэр өсгөврийн сан”, 2004-2006 2008 ОН “Ургамал, амьтны гаралтай түүхий эдэд сууриласан бэлэн хоолны жор, технологи”, “Само” институт, 2008 ,“Биологийн идэвхит болон тусгай чиглэл бүхий хүнсний зарим бүтээгдэхүүний технологи”, “Само” институт, 2008 2011 ОН
2013 он Нарангэрэл Ч, Дамдинсүрэн Л., хамтлаг “Эмчилгээний өндөр идэвхтэй бифидобактерийн омгийг ялгах, тэдгээрийг пробиотик бэлдмэл, хөрөнгөнд хэрэглэх боломжийн судалгаа” ШУТ-ийн төслийн завсрын тайлан, Технологийн дээд сургууль, 2013 2014 он Нарангэрэл Ч, Дамдинсүрэн Л., хамтлаг “Зохицуулах үйлчлэлтэй сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жижиг үйлдвэр” инновацийн төсөл, Технологийн дээд сургууль, 2014 |