Багшлахболовсонхүчин

Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль

ГомбосүрэнЭнхтайван

Ахмад гэрээт багш

Биотехнологи, шим судлалын салбар

Миний тухай

Биотехнологи, шим тэжээлийн салбарын дэд профессор

Ур чадвар


Ажлын туршлага

1977-1982 он: МУИС-ийн Худалдаа эдийн засгийн факультетэд багш

1982- одоог хүртэл: Политехникийн дээд сургууль, ТИС, ШУТИС-д багш, тэнхмийн эрхлэгч, багийн тэргүүлэх профессор, салбарын дэд профессор

Боловсрол

2002он, ШУТИС, Доктор(Ph.D.)

1972он, МУИС-ийн Нийтийн хоолны инженер-технологи мэргэжил

  • 1993-1994, “Хятад хэлний сургалт”, Бээжин хотын Гадаад хэлний их сургууль, БНХАУ
  • 1994-1995, “Хоол үйлдвэрлэлийн технологи”, БНХАУ-ын Хөнгөн үйлдвэрийн хөгжил, судалгааны хүрээлэн, Уси, БНХАУ
  • 1996, “Хүнсний аюулгүй байдал” сургалт, Азийн бүтээмжийн төв, Япон
  • 1997-1998, “ Хүнсний бүтээгдэхүүний судалгаа”, НҮБ-ийн Их сургууль(UNU), Хүнс судлалын үндэсний хүрээлэн, Япон, Цукуба
  • 1999, “Аялал жуулчлалын менежмент”, Тайланд улсын Аялал жуулчлалын үндэсний газар, Бангкок
  • 2002, “Хүнсний бүтээгдэхүүний найрлага, мэдээллийн сан бүрдүүлэлт”, ДХХААБ, Махидол их сургууль, Тайланд  

Ур чадвар

Ажиллаж байсан төсөл

  • “Development of processing technology for reducing nutrient losses due to cooking and storage in children food” The final report of the Project, UNU 1999-2001
  • “Сурагчийн үдийн хоол” төслийн тайлан, “Орчлон” дунд сургууль 2002 он
  • “Тогооч бэлтгэх сургагч” төслийг АНУ-ын Олон улсын хөгжлийн сантай хамтарч хэрэгжүүлсэн тайлан, 2002 он
  • “Уул уурхайн ажилчдын хоолны шим тэжээл, технологи”, “CIS Mongolia” ХХК-тай хамтарсан гэрээт ажил, 2005-2007 он
  • “Чихрийн шижин өвчний хоол” Улсын клиникийн II эмнэлэг, гэрээт ажил, 2005 он
  • “MUST сүлжээ” –ний үйл ажиллагааг шинэчлэх” төсөл, ШУТИС-ийн оюутны хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний төв, 2005 он
  • “Гёте сургуулийн сурагчийн үдийн хоол” гэрээт ажил хэрэгжүүлж, тайланг хүлээлгэн өгсөн. 2006 он
  • “Хүүхдийн шүд эрүүлжүүлэх ба ясны бодисын солилцоог дэмжих хоол зохион бүтээх” сэдэвт ШУТ-ийн төсөл, 2005-2007.
  • “Эмчилгээний хоолны технологи дамжуулалт” Улсын клиникийн 1-р эмнэлэгт, 2006      

  • “Эмчилгээний хоолны технологи дамжуулалт” УБ Эрдэнэт үйлдвэрийн сувиллын хоолны газарт, 2007 он

  • “Монгол үндэстний хоол хүнсний технологи, экологи, эрүүл ахуй”, НЭМХ-ийн Хоол судлалын төвтэй хамтарсан судалгааны төсөл, 2006 он

  • “Чихрийн шижин өвчний үеийн хоол” төсөл, УБ Эрдэнэт үйлдвэрийн Сувиллын хоолны газарт, 2007 он

  • “Исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүний хөрөнгийн судалгаа”, Японы Кирин Холдингс компанийн төсөл, 2006-2009 он

  • “Сурагчийн үдийн цай: СБД-ийн 58-р сургуулийн хоол, үйлчилгээний шинэчлэл”, БСШУЯ, БНСУ-ын “WITH” ТББ-тай хамтарсан төсөл, 2006-2008.

  • “Сурагчийн үдийн цай: Архангай аймгийн 2-р сургуулийн хоол, үйлчилгээний шинэчлэл”, БСШУЯ, БНСУ-ын “WITH” ТББ-тай хамтарсан төсөл, 2008-2010.

  • “Сурагчийн үдийн цай: Булган аймгийн Дашинчилэн сумын дунд сургуулийн хоол, үйлчилгээний шинэчлэл”, БСШУЯ, БНСУ-ын “WITH” ТББ-тай хамтарсан төсөл, 2010-2012.

  • “Сурагчийн үдийн цай, хоолны чанар, аюулгүй байдлын үнэлгээ”, ММСС-ийн төсөл, 2012

  • “Гэр хорооллын өрхийн ногоо тариалалтыг дэмжих замаар амжиргааг сайжруулах”,  “JICA”, Японы Сайтама их сургуультай хамтарсан төсөл, 2011-2014