ХөтөлбөрМэргэжил

Үйлдвэрлэлийн технологийн сургууль

ХҮНСНИЙ ҮЙЛДВЭРИЙН МАШИН АППАРАТ

2016.06.28 18:39:53

Хөтөлбөр

МЕХАНИК ИНЖЕНЕР

Мэргэжил

ХҮНСНИЙ ҮЙЛДВЭРИЙН МАШИН АППАРАТ

Суралцах хугацаа

4 жил

Суралцах хэлбэр

өдөр

Нийт кредит

130

        Сургалтаар олгох          мэдлэг

Хүнс, хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний салбарын техник, тоног төхөөрөмжүүдийн бүтэц, хийц, ажиллах зарчим, тэдгээрт тавигдах орчин үеийн шаардлага, ашиглалт, оношлогоо, угсралт, тохируулга, засвар үйлчилгээний талаар онолын мэдлэг олгоно.        

Сургалтаар олгох ур чадвар

Хүнс, хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний салбарын механик, дулаан, хөргөлтийн тоног төхөөрөмжийг суурилуулах, ашиглах, тохиргоо үйлчилгээ хийх, засварлах, шинээр зохион бүтээх, багаар ажиллах ур чадвартай болно.

Ажлын байр

Хүнсний үйлдвэрүүд (мах, сүү, үр тариа, жимс, хүнсний ногоо боловсруулах үйлдвэр; талх, гурилан бүтээгдэхүүн, чихэр, амттаны үйлдвэр; исгэлт, ундааны үйлдвэр), хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газрууд, эрдэм шинжилгээ, төрийн болон төрийн бус байгууллагад механик инженер, зохион бүтээх инженер, менежер, мэргэжилтэн, судлаачаар ажиллана.

Элсэхэд тавигдах шаардлага

I бүлэг. Математик, Физик

         Магистрын          сургалт

Бакалавр зэрэгтэй төгсөгч нь нийт 34-36 кредит хичээлийг судалж  Техникийн ухааны мэргэжлийн болон судлаач магистрын зэрэг горилох боломжтой. Судлаач магистр нь сонгосон тодорхой сэдвийн дагуу судалгааны ажил гүйцэтгэж, тезис бичиж хамгаална. Мэргэжлийн магистр нь улсын шалгалтаар төгсөнө.   

            Докторын              сургалт

Судлаач магистр зэрэгтэй төгсөгч нь нийт 60 кредит хичээлийг судлахын зэрэгцээ сонгосон тодорхой сэдвийн дагуу судалгааны ажил гүйцэтгэн диссертаци бичиж Техникийн ухааны доктор (Ph.D)-ын зэрэг горилох боломжтой. 

Сүхбаатар дүүргийн засаг даргын захирамжийн дагуу 2017 оны 10 дугаар сарын 13-ны өдөр Үйлдвэрлэлийн технологийн сургуулийн оюутнууд хичээлийн 1-р байр, Т байр, хичээлийн 4-р байрны гадна талбайн хог хаягдал, шарлаж унасан навч зэргийг цэвэрлэв.  Хичээлийн 1-р байр: Хүнсний инженерчлэлийн салбарын эрхлэгчийн туслах Б.Насанжаргал, сургалтын мастер Б.Буянзаяа нарын удирдлаган дор 19 оюутан    Хичээлийн Т байр: Биотехнологи, шим тэжээлийн салбарын сургалтын мастер Б.Нандин-Эрдэни...

Их уншсан мэдээ

``БИОТЕХНОЛОГИ-БИДНИЙ АМЬДРАЛД 2016`` оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурал амжилттай зохион байгуулагдлаа

2016.03.12

Биотехнологи, микробиологи мэргэжлээр суралцаж буй оюутнуудыг эрдэм шинжилгээ, судалгааны ажилд дадлагажуулах, тэдний бүтээлч сэтгэлгээг хөгжүүлэх, онол, практикийн уялдаа холбоог сайжруулах зорилгоор...

“УРЛАХУЙН ЕРТӨНЦ-2016” НААДАМ АМЖИЛТТАЙ БОЛЖ ӨНДӨРЛӨЛӨӨ

2016.04.29

ШУТИС-ийн ҮТС –иас уламжлал болгон зохион байгуулдаг “УРЛАХУЙН ЕРТӨНЦ”  наадам 2016 оны 4-р сарын 22-ний өдөр ШУТИС-ийн Урлаг зааланд амжилттай болж өндөрлөлөө.    &...

“ДЭЛХИЙН ДИЗАЙНЫ ЧИГ ХАНДЛАГА: ХАЯГДЛЫГ ХУДАЛДАХ БОЛОМЖ” сэдэвт загвар урлалын онол практик хосолсон сургалт амжилттай зохион байгуулагдлаа.

2016.06.10

 “Монголын инновацийн 7 хоног” (#MIW2016) арга хэмжээний хүрээнд “ДЭЛХИЙН ДИЗАЙНЫ ЧИГ ХАНДЛАГА: ХАЯГДЛЫГ ХУДАЛДАХ БОЛОМЖ” сэдэвт загвар урлалын онол практик хосолсон масте...